6 февруари 2015 г.

Аспержи с масло на грил

Аспержите не са особено популярни в българската кухня, но са много полезни особено за бременните, тъй като съдържат фолиева киселина. Богати са още на витамин С, витамин К, бета-каротин, фосфор, калий, цинк и целулоза. Или с две думи - те са изключително полезни. Освен това са и вкусни и подходящи за гарнитури, пюрета, супи или предястия. Тук ще ви представя един лесен начин да си ги приготвите и гарантирам ще ви харесат така.




Необходими продукти:

1 връзка аспержи
2 с. л. разтопено масло
1 с. л. сусам
сол



Начин на приготвяне:

1. Измиваме аспержите и отстраняваме твърдата част.

2. Бланшираме аспержите във вряла вода за 2 - 3 минути.

3. Запичаме аспержите на грил тиган.

4. Поливаме аспержите с разтопеното масло и ги поръсваме с малко сол и предварително запечения на сух тиган сусам.


Ако ви харесват моите рецепти, може да ги следите и в страницата ми във фейсбук https://www.facebook.com/thefoodloverme

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...