5 ноември 2014 г.

Калабрийски сладкиш с орехи

Днес сутринта си отворих фейсбук профила и първото нещо, което видях бе тази рецепта публикувана от Food52. Не можах да изтърпя и при първа възможност (само след 2 часа) го забърках и опекох. Определено не съжалявам! Интересното при този сладкиш е, че няма набухватели и брашно и има само 4 съставки.Става много бързо и е чудесен за бърз десерт за гости.




Необходими продукти:

340 г ситно смлени орехи
4 яйца
1 ч. ч. захар
кората на един лимон - настъргана
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:

1. Разделяме белтъците и жълтъците на яйцата.

2. С миксер разбиваме на крем жълтъците, захарта и лимоновата кора.

3. Към жълтъците добавяме орехите и бъркаме докато се получи еднородна смес.

4. Разбиваме белтъците на твърд сняг и постепенно ги добавяме към сместа с орехите.

5. Изсипваме в тавичка постлана с хартия за печене и печем на 180 градуса в предварително загрята фурна до суха клечка

7. След като сладкишът изстине го поръсваме с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...